رضا آریایی در گفت و گو با خبرنگار مهر در رابطه با زلزله های اخیر بروجرد با بیان اینکه این زلزله ها چند پیام برای مردم و متولیان ساخت و ساز دارد، اظهار داشت: اصلاح طراحی ساختمان ها توسط مهندسین و اجرای صحیح و منطقی طراحی ها، اخطار به مجریان و تکنسین ها برای مقاوم سازی و رعایت اصول ساختمان سازی هنگام احداث می تواند هشداری برای این قشر باشد.
وی افزود: همچنین همانطور که پرداخت بیمه ماشین برای مردم اهمیت دارد باید پرداخت بیمه ساختمان نیز مهم باشد تا در زمان وقوع حوادثی چون زلزله، بازسازی ساختمان با سهولت انجام شود.
فرماندار ویژه بروجرد تصریح کرد: فراگیری آموزش های لازم، کمک های اولیه، حفط خونسردی هنگام زلزله و بعد از آن، عملیات نجات و ... نیز پیامی است که مردم باید به آن توجه کنند.
آریایی ادامه داد: در منطقه زاگرس سوابق لرزه ای نشان می دهد که روزانه زلزله هایی زیر ۳.۵ ریشتر رخ می دهد که بیشتر تخلیه انرژی زمین است.
وی با اشاره به زلزله ۶.۱ ریشتری فروردین سال ۱۳۸۵ دشت سیلاخور بروجرد گفت: در این زلزله ۳۰ هزار واحد مسکونی تخریب، ۶۳ نفر کشته، هزار و ۴۰۰ نفر مجروح شدند که بعد از آن با گذشت ۱۲ سال تا کنون زلزله ای به آن قدرت نداشته ایم.
فرماندار ویژه بروجرد بیان داشت: در سال ۱۲۸۷ در دورود زلزله ای رخ داد که تمام شهر تخریب شد و یکصد سال پس از آن زلزله ای با قدرت بالا در سال ۱۳۸۵ به وقوع پیوست.
آریایی با اشاره به وقوع چندین زمین لرزه بین ۲.۶ تا ۳.۴ ریشتری در بروجرد افزود: تخلیه انرژی زمین به شکل پس لرزه های اینچنینی که در بروجرد در روزهای اخیر رخ داده باعث می شود که دوره بازگشت زلزله یکصد سال پیش طولانی تر شود.
وی تصریح کرد: اما نباید این مسئله را نادیده بگیریم و نمی دانیم زیر زمین چه اتفاقاتی رخ می دهد؛ نمیتوانیم با صراحت راجع به زلزله های اخیر بروجرد نظر دهیم.
فرماندار ویژه بروجرد خاطرنشان کرد: معمولا بر اساس قانون مدیریت بحران پس از وقوع زلزله به نیروهای امدادی و ستاد بحران ۴۸ ساعت حالت آماده باش اعلام می شود تا مردم و دستگاه های امدادی کاملا هوشیار باشند و زمان وقوع زلزله غافل نشوند.
نظر شما